Portföljuppdatering

Efterfrågan på lite mer tips och råd gällande investeringar och börsen har dykt upp de senaste veckorna så jag tänkte faktiskt börja köra en liten portföljuppdatering regelbundet där jag öppet visar hur mina investeringar går och hur det fungerar med handel av aktier på Avanza, som jag har som bank i det här syftet.

Läget kunde inte vara mer perfekt eftersom jag nyligen bestämde mig för att lämna min Kapitalförsäkring för att skaffa ett ISK-konto istället. Jag har fram tills nu sålt av mina aktier och fonder (när tillfälle erbjudits, vilket innebär att det tagit lite tid).

Det innebär att jag startade från 0:- i december och min utveckling kommer alltså gå att följa framöver. Jag startade med ett kapital på 2131,49 kr (förde över de summor som fanns kvar på KF-kontot efter skatt i oktober) och månadsvis investera ytterligare 750kr, vilket på sikt ska bli en trygghet för pensionen. Just nu passar 750kr/månaden bra eftersom jag i huvudsak sparar till en ny bostad och inte vill låsa pengarna utan strävar efter ett långsiktigt sparande (som säkert involverar några impulsartade köp och försäljningar) men som sagt L-å-n-g-s-i-k-t-i-g-h-e-t! Dessutom är jag föräldraledig och försöker hålla ner antalet dagar för att både jag och sambon ska kunna vara hemma ett bra tag framöver.

Mitt första och enda tips gällande investeringar är att INTE ta tips från andra utan att alltid göra egna analyser, gå på egen magkänsla och investera i det man själv tror på. Med det sagt ska jag försöka beskriva mitt tankesätt gällande investeringar och hur jag motiverar och reflekterar alla drag jag utför.

Hoppas att det blir en spännande resa och att den blir intressant att följa – men mest av allt hoppas jag att du som ännu inte inträtt börsen inser att du faktiskt kan det och att det är riktigt roligt! Framöver ska jag komplettera lite med hur den långsiktiga investeringsplanen ser ut och hur jag vill bredda min portfölj för att minsta riskerna.

Målsättningar börsen 2019

  1. Genomföra månatliga insättningar varje månad á 750kr
  2. Göra en procentuell ökning på minst 5%
  3. Äga en portfölj med mellan 10-16 aktiebolag innan året är slut.
  4. Äga andelar i en globalfond innan året är slut.
  5. Komma igång med ett ISK-konto för barnsparande á 500kr/månaden.

Kommentera

Stäng meny